Răspuns :
voleibol
acest sport este practicat atat de fete cat si de baieti, se poate practica si in aer liber (vara) dar si in vremea rece in săli acoperite
echipamentul necesar:
tricou, maiou, sort, pantof sport, mansete, minge, fileu , cotiere si genunchiere (pentru a prevenii loviturile)
in cate persoane se joaca:
voleiul este in echipe de cate 6 (copii, persoane) se joaca 3 seturi castigatoare din 5
regulile jocului:
Fiecare echipă poate executa maximum trei loviri ale mingii (în plus faţă de contactul blocajului) pentru a o retrimite spre terenul advers.
Fiecare echipă poate executa maximum trei loviri ale mingii (în plus faţă de contactul blocajului) pentru a o retrimite spre terenul advers.Mingea este pusă în joc printr-un serviciu: jucătorul la serviciu loveşte mingea cu mâna pentru a o trimite pe deasupra fileului în terenul advers. Faza de joc continuă până când mingea atinge solul în terenul de joc, este trimisă în afara acestuia sau până când o echipă nu o joacă regulamentar.
Fiecare echipă poate executa maximum trei loviri ale mingii (în plus faţă de contactul blocajului) pentru a o retrimite spre terenul advers.Mingea este pusă în joc printr-un serviciu: jucătorul la serviciu loveşte mingea cu mâna pentru a o trimite pe deasupra fileului în terenul advers. Faza de joc continuă până când mingea atinge solul în terenul de joc, este trimisă în afara acestuia sau până când o echipă nu o joacă regulamentar.În jocul de volei, echipa care câştigă faza de joc primeşte un punct. Când echipa la primire câştigă faza,
ea va câştiga un punct şi dreptul de a servi, iar jucătorii acestei echipe efectuează o rotaţie, deplasându-se cu o poziţie în sensul acelor de ceasornic
vedetele acestui joc:
(creatorul) Wiliam Morgan, Zenit Kazan (Franta)
sper ca te am ajutat si este bine ce am scris tin sa mentionez ca nu toate sunt din mintea mea cateva informatii sunt și preluate