Răspuns:
Se inmulteste prima ecuatie cu 2, iar apoi se scad.
Explicație pas cu pas
Astfel sistemul devine
2*[tex]\sqrt{2} [/tex]x-6*[tex]\sqrt{3} [/tex]y=-14
2*[tex]\sqrt{2} [/tex]x-5*[tex]\sqrt{3} [/tex]y=-11
Scazand a doua ecuatie din prima, rezulta ca -6*[tex]\sqrt{3\\ } [/tex]y+5*[tex]\sqrt{3\\ [/tex]y=-14+11
Adica -[tex]\sqrt{3} [/tex]y=-3, deci y=3/[tex]\sqrt{3} [/tex]=[tex]\sqrt{3} [/tex]
Din a doua ecuatie x=(-11+5*[tex]\sqrt{3} [/tex]y)/2*[tex]\sqrt{2} [/tex]=(-11+15)/2*[tex]\sqrt{2} [/tex]=4/2*[tex]\sqrt{2} [/tex]=[tex]\sqrt{2} [/tex]