👤

Analizează circumstanțialele de mod din textul de mai

jos, după modelul dat.

„— Nimic nu te mai surprinde, așa-i, băiete? spuse fără sfială Lupul de Prerie, râzând cu gura până la

urechi. Ei bine, am să-ți spun ceva de care n-ai habar.

Ai văzut cum a explodat asteroidul de gheață acolo

sus? A fost o premieră.

Au făcut-o special. Detonându-i atunci când intră

în atmosferă, pot utiliza

asteroizi mai mari fără a

primejdui suprafața. Iar

asta a fost ideea mea.

[…] Așa vor proceda mereu de acum înainte. În

fiecare anotimp vom avea

una sau două explozii.

Îngroașă atmosfera repede. Uite cum tremură stelele!

Pe Pământ tremurau astfel în fiecare noapte. O, băiete… Într-o bună zi se va întâmpla și aici la fel. Aer pe

care poți să-l respiri ca păsările cerului!“

Va rog!!! am nevoie urgent​

Răspuns :

Răspuns:

cu gura pana la urechi (nu-s sigura daca se iau toate cuvintele impreuna)- circumstantial de mod, exprimat prin adjectiv, gen fem, nr plural, caz Ac, nearticulat, precedat cu prepozitia "pana la"

special-circumstantial de mod, exprimat prin adjectiv, caz nominativ, articulat cu articulatia "l", nu este precedat de nicio prepozitie

asa-circumstantial de mod, exprimat prin adverb, nearticulat, nu este precedat de nicio prepozitie

astfel-circumstantial de mod, exprimat prin adverb, articulat cu articulatia "l", nu este precedat de nicio prepozitie

la fel-circumstantial de mod, exprimat prin adverb articulat cu articulatia "l", precedat de prepozitia simpla "la"

ca pasarile-circumstantial de mod, exprimat prin substantiv comun, articulat cu articulatia "le", precedat de prepozitia simpla "ca"

Explicație:

Atentie!!

Adverbul nu are caz!