AFLAM E ( e : 10 = 5 )
e : 10 = 5 ducem : 10 pe cealalta parte, devenind x 10
e = 10 x 5 calculam 10 x 5
|| e = 50 ||
AFLAM D ( d - e = 250 )
d - e = 250 inlocuim e cu valoarea aflata mai sus
d - 50 = 250 ducem - 50 pe cealalta parte, devenind + 50
d = 250 + 50 calculam
|| d = 300 ||
AFLAM C ( c = d + 13 )
c = d + 13 inlocuim d cu valoarea aflata mai sus
c = 300 + 13 calculam
|| c = 313 ||
AFLAM B ( b + 29 = c )
b + 29 = c inlocuim c cu valoarea aflata mai sus
b + 29 = 313 ducem + 29 pe cealalta parte, devenind - 29
b = 313 - 29 calculam
|| b = 284 ||
AFLAM A ( a x 2 = b )
a x 2 = b inlocuim b cu valoarea aflata mai sus
a x 2 = 284 ducem x 2 pe cealalta parte, devenind : 2
a = 284 : 2 calculam
|| a = 142 ||