Răspuns:
Explicație pas cu pas:
fie T, F si f, varstele celor trei, F fiind fiul mai mare
atunci T=F+26.... (1)si e valabil azi, momentukl 0 (zero)
in urnma cu un an, ei aveau varstele T-1, F-1 si , respectiv, f-1
deci 9(f-1)=T-1 ....(2)
si, peste 1 an
2(f+1)=F+1....... (3)
avem 3 nec. 3 ecuatii, deci putem rezolva si avea o solutie unicaT,F,f, dar ni secere doar f..cautam o cale de a elimina T si F pt a avea o expresie in f
T=9f-9+1=9f-8
F=T-26=9f-8-26=9f-34
si acum ne ducem in (3)
2f+2=9f-34+1
2f+1=9f-34
35=7f proabil este bine 7|35
7f=35