👤
a fost răspuns

Intr-o clasă există doi elevi care au dificultăți de învățare din cauza unor tulburări emoționale și de auz. Adesea se întâmplă ca acești doi elevi să rămână singuri în pauză, întrucât nimeni nu-și dorește să fie prieten cu ei. Nici când se lucrează pe echipe, nu prea există colegi care să se bucure că cei doi sunt în echipa lor. Ba dimpotrivă, îi ironizează, le vorbesc urât, folosesc porecle când îi strigă...
Voi sunteți niște colegi care nu sunteți de acord cu această situație și v-ați hotărât , fiecare,să scrieți o scrisoare către colegii care se poartă urât cu cei care au deficiențe de învățare și să le citiți în ora de dirigenție.
Ce le scrieți?

Răspuns :

Dragii mei colegi,

De un timp observ că unii dintre voi vă purtați mizerabil cu cei doi copii, tot colegi cu noi, care, din naștere, deci nu este vina lor, nu aud bine la ore și din cauza asta ei sunt în urmă cu învățătura.

Chiar vă face plăcere să fiți răi? V-ați gândit ce ați simți dacă unul dintre ei ar fi fratele vostru care ar plânge acasă din cauza că voi vă purtați mai rău ca în junglă?

Cred că acum, fără întârziere, trebuie să ne întâlnim cu toți cei din clasa noastră și să facem un plan ca să se înceteze aceste răutăți și mai ales să începem să îi ajutăm pe acești colegi la ore și la teme.

În concluzie, eu și cu câțiva colegi am început strângerea de semnături pentru ca să ne unim împotriva celor ce nu se vor stăpâni de a fi răi cu acești doi colegi ai noștri și vom lua toate măsurile necesare pentru ca în clasa noastră să fie din nou bună înțelegere și voie bună.