Imdicati valoarea morfologica a cuvintelor. a)Imprejur,ulmii cantau o doina duiuoasa. (asa este ulmii nu am gresit scrisu) b)Dupa ce ne-am pus bine-rau gura la cale, ne-am covrigint imprejurul focului. c)Oameni se zareau deasupra,dedesuptul lui,primprejur nu era nicio vietate.Se aproprie,se lasa tot mai jos,deasura muntelui,deasupra paduri de brazi.
a)imprejur=adverb de loc ulmii=substantiv comun cantau=verb predicativ o doina=substantiv comun duioasa=adjectiv propriu-zis b)dupa=prepozitie ce=pronume relativ ne-=pronume personal am pus=verb predicativ bine-rau=loc. adverbiala gura=subst la=prepozitie cale=subst ne-=pron pers am covrigit=vb predicativ imprejurul=adv de loc focului=subst c)oameni=subst se zareau=vb predicativ deasupra=prepozitie dedesuptul=prepozitie lui=pron pers primprejur=prepozitie nu era=vb copulativ nicio=N.P exprimat prin pron negativ vietate=subst se apropie=vb predivativ se lasa=vb predicativ tot mai jos=loc adv deasupra=prepozitie muntelui=subst deasupra=subst paduri=subst de brazi=adj provenit de subst