👤

Transformați fragmentul din stil direct în stil indirect:

-Nu,Mino,du-mă acolo!l-am rugat.Ne trebuie să fii supărat pe mine din pricina melcilor;era scârboşi,dar n-am mai putut răbda să-i aud strigând întruna!
Cosimo se înfruptă din tort.
-O să te pun la încercare,zise el,trebuie să-mi dovedeşti că eşti de partea mea,nu a lor.
-Spune-mi tot ce vrei să fac.
-Să-mi faci rost denişte frânghii lungi şi tari,cu care să m-ajut,legăndu-mă,când trec dintr-un copac într-altul;şi să-mi aduci un scripete,cârlige şi cuie din alea mari...
-Dar ce-ai de gând să faci? O macara?
-Trebuie să transportăm sus multe lucruri,vedem noi după aia:scânduri,trestii...

Vă rog să ajutați!
Mulțumesc! :))​

Răspuns :

Răspuns:

Acesta voia să-l ducă acolo rugându-l , Mino nu trebuia să fie supărat din cauza melcilor deoarece aceștia erau urâți și nu a putut să-i lase să sufere .Cosimo se infructa din tort. Acesta ca sa afle de a cui parte este l- a supus unor provocări. Acesta a spus ca să-i spună ce are de făcut . Trebuia să-i aducă niște frânghii cu care să-l ajute trecând dintr-un copac intr-altul si să-i aducă scripete , cuie și cârlige mari .Acesta la întrebat ce are de gând să facă . Ii trebuiau pentru a cara multe lucruri sus.

Explicație:

Sper că te-am ajutat...