Ajutor <3
Am nevoie prin ambele metode complete
![Ajutor Lt3 Am Nevoie Prin Ambele Metode Complete class=](https://ro-static.z-dn.net/files/d42/7474e25bdb34721d49e5b496a22ba6ab.jpg)
Răspuns:
x = 2
y = -3
Explicație pas cu pas:
3x + 5y = -9
-2x -y = -1
metoda reducerii: inmultim a doua ecuatie cu 5
3x + 5y = -9
-10x -5y = -5
adunam cele 2 ecuatii
3x - 10 x + 5y - 5y = -9 - 5
-7x = -14
x = 2
inlocuim pe x in a doua ecuatie
-2*2/ -y = -1
y = -4 + 1
y = -3
metoda substitutiei: scoatem pe y din a doua ecuatie si il inlocuim in prima
3x + 5y = -9
y = 1- 2x
3x + 5(1-2x) = -9
y = 1- 2x
3x + 5 -10x = -9
y = 1- 2x
-7x = -9-5
y = 1- 2x
-7x = -9-5
y = 1- 2x
-7x = -14
y = 1- 2x
x = 2
y = 1- 2x
x = 2
y = 1- 2*2
x = 2
y = -3