Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Am gasit un exemplu.
Ar fi mai ușor sa ti explice cineva cu pixul in mana pt a înțelege.
Se pun inecuatiile una sub alta si incercam sa înmulțim una sau ambele inecuații astfel scăzând prima ecuatie cu a 2a sa ne dispară X sau Y.
Incearca sa urmărești exemplul.
am inmultit o pe prima cu 3 si pe a doua cu 2 si punandu le una sub alta,le am scăzut si a dispărut Y.Ne ramane -5x=-10 de unde x=2
revenim în prima inecuatie unde Y este necunoscuta si înlocuim pe X cu 2 pentru ca am aflat deja aceasta necunoscuta.
3X +2Y=8
3×2+2y=8
facem înmulțirea 6+2y=8
scoatem pe 2y si trecem numerele întregi după egal si se va schimba si semnul din fata a lui 6 care va deveni negativ
2y=8-6
2y=2
scoatem y si facem împărțirea
y=2:2
y=1
![Vezi imaginea Abrasov76](https://ro-static.z-dn.net/files/d2e/4c92f9c131f37e1a2901203425a983af.jpg)