👤
a fost răspuns

(3/4+2/9-8/9*7/8):1/6​

Răspuns :

[tex](\frac{3}{4}+\frac{2}{9}-\frac{8}{9}*\frac{7}{8}):\frac{1}{6} \\=(\frac{3}{4}+\frac{2}{9}-\frac{7}{9}):\frac{1}{6}\\=(\frac{27}{36}+\frac{8}{36}-\frac{28}{36}):\frac{1}{6}\\=(\frac{35}{36}-\frac{28}{36}):\frac{1}{6}\\=\frac{7}{36} *\frac{6}{1} \\=\frac{7}{6}[/tex]

Explicatie:

Prima data am efectuat inmultirea fractiilor din paranteza, apoi am adus la aceelasi numitor, in paranteza , am efectuat calculele din paranteza, dupa am transformat impartirea in inmultire si am efectuat calculul.