Răspuns :
Compară cu textul studiat ecranizarea schiței D-l Goe având în vedere aspectele:
1. Spațiul acțiunii, coincide cu cel precizat în schiță?
Dacă în text spațiul acțiunii este la gara din București apoi pe bulevard, în film spațiul acțiunii este începând din gara din Sinaia, în tren și apoi în gara din București;
2. Timpul acțiunii: din text, am aflat că acțiunea se desfășoară după amiază și seara, apoi "pe la zece și jumătate, oamenii se duc pe la casele lor" și deabea "către miezul nopții Capitala se liniștește cu totul".
În film, nu este precizată ora plecării trenului din gara Sinaia, însă putem presupune a fi înainte de prânz.
3. Acțiunea, dacă este respectată în schiță succesiunea de întâmplări cu elemente noi și care este sursa.
După părerea mea, este respectată succesiunea de întâmplări, sursa fiind Universul din 12 mai 1900, când s-a publicat schița și unde se descrie tot ce s-a întâmplat în Capitală pe 10 mai 1900.
4. Privind personajele, actorii joacă adecvat rolurile pe care le joacă, ei nu aduc nimic în plus personajului d-l Goe, iar ce am descoperit în plus citind schița, este că nu D-l Goe este descris în text, ci mai degrabă "una din cele trei cucoane sau poate toate trei", adică "mamița, tanti Mița și mam'mare".
Ca trăsături, nu am remarcat în schiță că ar fi lipsit, sau că sunt diferite, personajele folosind același jargon ca și în film.
5. Dacă apare naratorul în film. Eu nu am remarcat prezența naratorului în film.
Succes! ⚘