👤
a fost răspuns

Realizează un text narativ, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să prezinți, la persoana I, o întâmplare care să se încheie cu un proverb. În compunerea ta vei avea și o secvență descriptivă.
Va rog!!!!!!!!!
Urgent!!!!!!!!!
Dau coroana si 5€!!!!!!!!!!

Răspuns :

Răspuns:

.

Explicație:

Eram la ora de română... Ne asculta pe teme.. Eu nu mi-am făcut-o pentru că nu am avut timp. Am fost plecata.. Îmi era rușine să îi spun doamnei, îmi era rușine. În timp ce asculta alți colegi eu ma gândeam la o minciuna la ceva credibil. A venit și rândul meu :

- Te ascult! spune profesoara

- Știți, eu după ce mi-am făcut tema, am pus caietul pe un raft, dar acolo erau caietele vechi care trebuiau aruncate, nu mi-am dat seama. Mama a aruncat acele caiete pe foc și acum nu mai am nicio tema.

Profesoara furioasa se uită în ochii mei și spune : dacă mă minți îți spun doi

-nu va mint, puteți să o sunați pe mama

-sigur?

-da, răspund eu, cu un glas sfrijit

-bine, spune ea

După ce a sunt clopoțelul, profa a ieșit din clasă. Eram speriata și fata mea era palida, nu știam ce să mai fac. După ceva timp am fost chemata la cancelarie. Speriata fiind m-am dus.

Acolo am fost mustrata atât de profesoara cât și de mama.. Evident ca și-au dat seama. Regret foarte mult, de aceea nu voi mai spune niciodată minciuni.

Proverb:Mai greu se poate spune pe scurt minciuna decat adevarul.

Azi de dimineața am plecat la munte alaturi de familia mea. Pe drum am oprit la un restaurant unde am mancat ceva, iar apoi ne-am continuat drumul.
La hotel ne-am îmbrăcat iar apoi am mers sa vizitam orașul. Dupa acea vizita am descoperit ca Brașovul este foarte frumos.
A doua zi am rămas in hotel, hotelul având piscina. In Timp ce ma jucam cu sora mea a venit un copil la noi care vroia sa ne împrietenim, mica problema era ca acest copil avea mici dezabilitati si pentru o secunda am vrut sa il refuz si sa nu il bag in seama, dar mi-am adus aminte ca toti suntem oameni si trebuie sa ne înțelegem bine, plus ca acest copil a fost super de treaba si chiar ne-am inteles foarte bine.
Concluzia acestei mici povestiri este: “Nu judeca o carte dupa coperta”.

Sper ca te-am ajutat!❤️