Răspuns :
I)
1. SeP - "Nicio" = cuantor; "vacanta" = subiect logic; "nu este" = copula; "plictisitoare" = predicat logic;
2. SiP - "Unii" = cuantor; "colegi de clasa" = subiect logic; "sunt" = copula; "bun vorbitori de limba engleza" = predicat logic;
3. SaP - "Toate" = cuantor; "anotimpurile" = subiect logic; "sunt" = copula; "fermecatoare in felul lor" = predicat logic;
4. SiP - "Unele" = cuantor; "prietene de-ale mele" = subiect logic; "sunt" = copula; "mari iubitoare de muzica" = predicat logic;
II)
1. Forma standard: "Unii dintre colegii mei nu au adus prajituri la scoala".
SoP - "Unii" = cuantor; "colegii mei" = subiect logic"; "nu au adus" = copula? (e putin ciudat, nu sunt sigur); "prajituri la scoala" = predicat logic.
2. Forma standard: "Niciun profesor de-al nostru nu este de acord cu folosirea telefonului la ora"
SeP - "Niciun" = cuantor; "profesor de-al nostru" = subiect logic"; "nu este" = copula; "de acord cu folosirea telefonului la ora" = predicat logic.
3. Forma standard: "Unele pasiuni sunt daunatoare"
SiP - "Unele" = cuantor; "pasiuni" = subiect logic"; "sunt" = copula; "daunatoare" = predicat logic.
4. Forma standard: Unii prieteni de-ai mei sunt interesati de sporturile de echipa. (Desi spune majoritatea, nu se refera la "toti", deci voi folosi doar "unii". Sper ca asa vrea si profesorul/profesoara).
SiP - "Unii" = cuantor; "prieteni de-ai mei" = subiect logic"; "sunt" = copula; "interesati de sporturile de echipa" = predicat logic.