Răspuns :
Răspuns:
Se înmulțește prima ecuație cu 3 si a doua cu (-2) si rezulta:
6x+9y=12
-6x-8y=-10
Se aduna astea 2 si => y=2
dar
2x+3y=4
=>2x+6=4=>2x=-2=>x=-1
y=2
[tex]\it \begin{cases}\it 2x+3y=4\ \ \ \ \ \ (1)\\ \\ \it 3x+4y=5\ \ \ \ \ \ (2)\end{cases}[/tex]
Scădem din a doua ecuație prima ecuație și obținem:
[tex]\it x+y=1 \Rightarrow x=1-y\ \ \ \ \ \ (3)\\ \\ (1),\ (3) \Rightarrow 2(1-y)+3y=4 \Rightarrow 2-2y+3y=4 \Rightarrow y+2=4 \Rightarrow y=2\\ \\ y=2\ \stackrel{(3)}{\Longrightarrow}\ x=1-2 \Rightarrow x=-1\\ \\ S=\{(-1,\ 2)\}[/tex]