Răspuns:
1.
Se înlocuiește in a2a x=>2*2-3y=13=>-3y=9=>y=-3 Si x=2
2.
Se înmulțește prima ecuație cu -2=>
-2x+4y=-2
2x+3y=9
Se aduna:=>7y=7=>y=1
Revenim:x-2y=1=>x=1+2=3
3.
Se înmulțește prima cu 3:
15x-3y=15
2x+3y=19
Se aduna:=>17x=34=>x=34/17=2
2x+3y=19=>3y=19-4=15=>y=5
4.
Se aduna cele 2=>
[tex]3 \sqrt{6} x = 18 = > x = \frac{18}{3 \sqrt{6} } = \frac{6}{ \sqrt{6} } = \frac{6 \sqrt{6} }{6} = \sqrt{6} [/tex]
[tex] \sqrt{6} x - \sqrt{5} y = 17 = > \sqrt{6} \times \sqrt{6} - \sqrt{5} y = 17 = > - \sqrt{5} y = 17 - 6 = > - \sqrt{5} y = 11 = > y = \frac{ 11}{ - \sqrt{5} } = > y = \frac{ - 11 \sqrt{5} }{5} [/tex]
5.
x+y=78
x-y=32
adunam:=>2x=110=>x=55
x-y=32=>-y=32-55=>y=23
6.
x+y=37
x:y=3rest5=>x=3*y+5
dar x+y=37=>3y+5+y=37=>4y=32=>y=8
x=37-8=29
7. la asta nu ma pricep asa bine. Sper ca te-am ajutat cu cele de mai sus