Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1)
C) {0, +1}
2) Rezultatul calculului (-2)⁸ : (-2)⁴ este: 16
(-2)⁸ : (-2)⁴ = (-2)⁸⁻⁴ = (-2)⁴ = 2⁴ = 16
=======================
3) Rezultatul calculului -2 + 8 : (-2) - 5 × (-3) este: 9
- 2 + 8 : (-2) - 5 × (-3) =
- 2 - 4 - 5 × (- 3) =
- 2 - 4 + 15 = 9
=======================
4) Care este probabilitatea ca alegând la întâmplare una dintre expresiile de mai jos valoarea acesteia să fie un număr nenegativ ?
E₁ = (-3)² - [3 - (-5)]
E₁ = 9 - [3 +5] = 9 - 8 = 1
E₂ = (-4) × (-2) - (-8) : (3 - 4)
E₂ = 8 - (-8) : (-1) = 8 - (8 : 1) = 8 - 8 = 0
E₃ = (-9) : [5 - 2 × (3 - 5)]
E₃ = (-9) : [5 - 2 × (-2)] = (-9) : [5 + 4] = -9 : 9 = -1
E₄ = (-2)³ × [2 - (+4)]
E₄ = (-2)³ × [2 - 4] = (-2)³ × (-2) = (-2)⁴ = 2⁴ = 16
P = 1/4 ⇒ 0,25%
==pav38==