Rezolvaţi prin metoda reducerii:
( 3x +y=3
2.x – 3y = 13
x= (); y=[
![Rezolvaţi Prin Metoda Reducerii 3x Y32x 3y 13x Y class=](https://ro-static.z-dn.net/files/d69/a746e4fc7bea49528a44e422bebd930e.jpg)
Răspuns:
[tex]\left \{ {{3x+y=3 / *3} \atop {2x-3y=13}} \right.[/tex]
[tex]\left \{ {{9x+3y=9 } \atop {2x-3y=13}} \right.[/tex] | +
--------------------
11x / =22 x=2
3·2+y=3 y=3-6 y=-3
(x; y)=(2; -3)
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
x= 2 y =-3
Explicație pas cu pas:
înmulțești prima ecuație cu 3
aduni între ele cele două ecuații rezultă 11x = 22 deci x=2
înlocuiești in prima ecuație x xu 2 rezulta 6 + y= 3
deci y=3-6 = -3