Răspuns :
Răspuns:
0
Explicație pas cu pas:
[tex]\displaystyle{ (\frac{3}{2} + \frac{4}{3} + \frac{5}{4})^{2} \cdot (\frac{2}{4} - \frac{1}{4} - \frac{1}{6} - \frac{1}{12}) = }[/tex]
În ambele paranteze, numitorul comun este 12, deci în prima paranteză, prima fracție se amplifică cu 6, a doua se amplifică cu 4 și ultima se amplifică cu 3. În a doua paranteză, primele două fracții se amplifică cu 3, a treia fracție se amplifică cu 2 și ultima nu se amplifică.
[tex]\displaystyle{ (\frac{3 \cdot 6 + 4 \cdot 4 + 5 \cdot 3}{12})^{2} \cdot \frac{3 \cdot 2 - 3 \cdot 1 - 2 \cdot 1 - 1}{12} = }[/tex]
[tex]\displaystyle{ = (\frac{18 + 16 + 25}{12})^{2} \cdot \frac{6-3-2-1}{12} }[/tex]
[tex]\displaystyle{ = (\frac{59}{12})^{2} \cdot \frac{0}{12} }[/tex]
[tex]\displaystyle{ = (\frac{59}{12})^{2} \cdot 0 }[/tex]
[tex]\boxed{=0}[/tex]