Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)3x-y-5=0 3x-y=5 Suma de module este nula, cand modulele sunt nule
y-x-3=0 -x +y=3
.....................
2x=8 x=4 y=x+3=7
S: x=4 ; y=7
b) x+y=2 -2x-2y=-4
2x+3y=3 2x+3y=3
....................
y=-1 x=3
a)
[tex]\it |3x-y-5|+2\cdot|y-x-3|=0 \Rightarrow \begin{cases}\it 3x-y-5=0 \Rightarrow y=3x-5\ \ \ \ (1)\\ \\ \it y-x-3=0 \Rightarrow y=x+3\ \ \ \ \ (2)\end{cases}\\ \\ \\ (1),\ (2) \Rightarrow 3x-5=x+3 \Rightarrow 3x-x=3+5 \Rightarrow 2x=8|_{:2} \Rightarrow x=4\ \ \ \ \ (3)\\ \\ (2),\ (3) \Rightarrow y=4+3 \Rightarrow y=7[/tex]
Analog se rezolvă b), folosind faptul că:
Dacă suma a doi termeni pozitivi este 0, atunci fiecare
termen este egal cu 0.