Gaseste perechea cu sens opus: a intra- a deschide = 8. Verbul cu sens asemănător pentru a pofti este: a) a pleca; b) a invita: c) a prevenic d) a toceo 9. In text este un verb la forma negativa. Este vorba despre 10. Compune un scurt text despre prietenie, folosindu-te si de verbele a avea o ou, a spune a pofti, a ruga. Testul 2 Menţionează formele de trecut şi de viitor pentru verbul ganditi 2. Transforma in verbe următoarele substantive . inceputul → e chemarea → lupta → salutul Subliniază doar verbele din formele de mai jos, apoi analizează două dintre ele, la alegere n-am văzut-o, nu l-ai plimbat, fi le-am oferit, ascunde-mi-o, asculta-ti-a prezinta-mil Taie forma incorectă a verbelor: voi fii iau voi fi ieau lom erea vrem esti ieşti luăm era voim voiesc ea va spune V-a spune s-a lăudat sa lăudat så fi så fi se inopteaza se innoptează vreau ia este Ca parte de vorbire, cuvântul subliniat din enuntul: Bunica se afla in gradina de legume şi exprimă: a) acţiunea; b) starea; c) existenta Scrie patru propozitii in care verbul a da să aibă sensuri diferite cine ma ajuta si pe mine dau coroană