1® Citeste poezia 10 D, manu Puiul istet Vine closca cu un pui abia iesit din ou la poarta cocoșului. Closca: Esti acasă, Rigu-Frigu? Puiul: Rigu-Frigu-Cucurigu, Cocoşul: D-apoi cum? Am venit cu altă treaba. Intră, nu sedea in drum. Cocosul: Ce-i, voinice fara pene! Cocoșul: Bună ziua, Cotcodac, Puiul: Så ma-nveţi cântarea, nene, Puisorii ce-ti mai fac? Cloşca: Aracan, sa-ti dea in gand! Closca: Multumesc, is så natosi, Cocoşul: Bun, voinice, eu am când Numai că-s galagiosi. Eu iti cant, tu-ascultă bine Toată ziua pii, pii, pii și repetă după mine: (Imi vuieşte capul, știi. Cu-cu-ri-guuu! Iar acesta, iaca na! Puiul: Guuu! S-a legat de fusta mea: Cocoşul: Fii atent, Cică unde-i Rigu-Frigu! Cả ai talent! Hai la unchiul Cucurigul... Cu-cu-ri-guuu! Cocoșul: Cum te cheama? Puiul: Culiguu! Puiul: Pui. Closca: Multumesc, maestre Rigu. Cocosul: Şi eşti al cui? Puiul: Şi eu, nene Cucurigu. Puiul: Spune-i, mama. Cocoşul: Så mai vină Puiu mâine - Cloşca: Spune-i tu dacă te-ntreaba. Inc-o lectie råmane Spiridon Vanghell ::10 actiuni