Răspuns :
Răspuns:
Verbele
Explicație- Am rămas /singular/, m-a luat/singular/,își aținstiseră/plural/,spuneau/plural/,au inceput/plural/,aplaudau/plural/,m-am temut/singular/,sa-si rupă/plural/,a inceput/singular/,or să se opreasca/plural/,era/singular,simteam/singular/,o să-mi smulgă/plural?/,nu-mi păsa/singular/,stiam/singular/,te simti/singular/,te aplauda/plural/......sper că ti-am fost de ajutor, scuze dacă găsesti greseli gramaticale sau am sărit peste verbe.bara are rol de paranteza, in ea găsesti numărul.
Bună!
Aici ai rezolvarea exercițiului:
Acest lucru m-a luat complet prin surprindere, așa că am rămas pe loc, cu privirile pironite. Toți copiii din clasa a treia și cei dintr-a patra își ațintiseră privirile asupra mea, iar privirile și zâmbetele lor spuneau: Multumim!
Pe urmă au început să aplaude, la început mai încet, apoi tot mai tare și mai tare. În curând aplaudau așa de tare, că m-am temut ca nu cumva copii mai slăbuți să-și rupă mâinile.
Și atunci a început și publicul să aplaude, că ziceai că n-or să se mai oprească niciodată. Zgomotul era așa puternic, încât simțeam că o să-mi smulgă urechile. Dar nu-mi păsa, fiindcă acum știam și eu cum te simți atunci când oamenii te aplaudă: bine foarte, foarte bine!
a luat= singular Dacă ai vreo problemă
am rămas= singular spune-mi în comentarii
ațintiseră= plural
spuneau= plural
au început= plural
aplaudau= plural
am temut= singular SPOR LA TEME!
rupă= plural
a început= singular
oprească= singular
era= singular
simțeam= singular