👤
Solonarit
a fost răspuns

Interviu cu Vasile Alecsandri
5 intrebarii si rasounsuri
dau 90 puncte

Răspuns :

intrebare: cine v-a inspirat sa scrieti?
raspuns: de cand eram mic mi-am dorit sa scriu cat mai mult !
intrebare: care este poezia dumneavoastra preferata?
raspuns: nu am una anume , sunt mai multe !
intrebare: in ce an v-ati nascut?
raspuns: eu m-am nascut in anul 1821 pe data de 21 iulie
intrebare: de ce numele Alecsandri se scrie cu cs si nu cu x?
raspuns: pentru ca eu sunt roman si numele meu am dorit  sa  se scrie cu cs nu cu x ca sa dovedesc ca sunt roman!
intrebare: ati fost membru fondator al academiei romane?
raspuns:da am fost si m,a bucur de acest fapt
sper ca te-am ajutat!

-Buna ziua, domnule Alecsandri ! In tara se vorbeste ca sunteti un poet nemaipomenit. Spuneti-mi, cine v-a adus la ideea de a scrie asa minunatii ?
  -Buna ziua. Odata, cand mergeam cu un prieten prin padure, iarna, el mi-a zis niste cuvinte despre acel peisaj, care m-au frapat, si m-am hotarat sa scriu pastele cu ecele fraze spuse de el.
  -Foarte inderesant ! Dar cum faceti de in fiecare pastel, aveti niste expresii nemaivazuta pana acum ?
  -Cand compun un pastel, mereu privesc pe geam. Privelistile pe care le vad, imi aduc niste idei pe care le introduc in pastel.
  -Ati dori, ca in viitor, sa fie cineva care sa va inlocuiasca ?
  -Sincer sa fiu, chiar as dori.
  -Interesant, si de ce ?
  -Vreau ca sa nu sa se termine sa se alcatuiasca astfel de poziezii, vreau sa fie chiar si mai multi de astia.
  -Bine, vad ca v-ati saturat de intrebari numai despre pasteluri. Deci, toti sunt interesati de ce numele d-stra de familie este scris cu "cs" ?
  -Am dorit ca sa fiu diferit de altii, sa fiu mai special, sa ma placa copiii pentru cele facute.
  -Multumim de raspunsuri, la revedere !
  -La revedere !