👤
B00ol
a fost răspuns

Relatează o întîmplare în scris ,in limitele unei pagini de caiet.Recomadări practice:
a)folosește narațiunea de la perosana I
b)axează-te pe o singură indee importantă, dezvolt-o și abia apoi treci la alta
c)comunică cititorului prin ce a fost inmportantă această experiență
d)utilizează cuvinte de legatură pentru a realiza mai ușor trecerea de la un moment al întiîmplarii descrise la altul:mai întîi...,dupa aceea...,apoi...,pe urma...,înainte de...,în timpul...,după...,degrabă...,mai tîrziu...,iar acum... .

Răspuns :

Intr-o zi frumoasa și însorita de vara, ma duceam la o prietena care nu locuieste foarte departe de casa mea. In timp ce asteptam ca masinile sa cedeze ca sa pot trece strada la trecerea de pietoni, o batrinica m-a prins de mina. Inainte de a o privi, m-am speriat, dar apoi am inteles ca nu are de ce sa-mi fie frica. Mai întîi am salutat-o politicos si am intrebat-o daca pot sa o ajut cu ceva. Ea m-a rugata sa o trec strada, pentru ca cu scaunul cu rotile nu se poate deplasa foarte repede, iar mașinile trec cu viteza mare. Am ajutat-o cu placere, pe urma am intrebat-o daca mai are nevoie de ajutor. Ea mi-a zis ca fiica dumneaei ajunge degraba si o va ajuta ea. Eu am stat cu batrinica vreo 10 minute. Mai tirziu fiica ei a ajuns si dupa mi-a multumit pentru ajutor. Eu i-am raspuns politicos si dupa aceea mi-am continuat drumul multumita ca am facut o treaba buna. sper ca te-am ajutat......scuze, nu am folosit "iar acum"