Citeste textul şi realizează sarcinile propuse. Durerea de cap uite la ghete. Iulian a inţeles că trebuie să-şi curele ghetele de zăpada. Când a lăsat paltonul lo Elevul de serviciu de la intrarea în scoala l-a oprit pe lulian. I-a facut semn cu privirea să se garderobă, a observat jos o pereche de mânupl. A vrut să intrebe cine le-a vitat, dar s-a răzgândit Mānuşile erau de piele, cu blană. S-a uitat in jur, nu era nimeni. Le-a pus repede in geantă, sub căm $i caiete, La lecţii nu era atent. Se gândea la mănuşi. Vor fi tare bune când va juca hochei. Să continuo lulian, l-a chemiat la răspuns profesoara. Auzindu-şi numele, băiatul a tresărit. A invatat lecția, dar cine și ce povestea acum, nu ştia. Nu esti atent, l-a certat profesoara. „Din cauza mãnuşilor acestea as putea lua şi o noti reu”, s-a gândit el. După ce a răspuns, s-a aşezat in bancă, dar mănuşile nu-i icseau din gând. „O să i le dau mamei. Dar dacă o să mă intrebe, de unde le-am luat? O să-i spun că le-am cumpărat, dar nu o să mă creadă. O să mă întrebe, de unde am luat bani. Sa-i spun di le-am gasit? O sa ma intrebe daca nu am incercat să-l găsesc pe cel carc le-a pierdut”, şi-a zis lulian. La lecţia următoare, când a vrut să scoată din geantã un manual, băiatul iar a observat mānu Oare a văzut colegul de bancă mănuşile? A mai trecut o lectic şi pe lulian a început să-l doară capul. A scos din caiet o foaie, apoi a gäsit o cariocă de culoare roşie şi a scris cu litere mari: ..Cine a pierdut o pereche de mănuşi, să se adreseze lui lulian Bobu din clasa a VIII-a „A". Cum numai a pus punci, a respirat uşurat şi a început să audă vocea blândă a profesoarei care explica tema noua. (După Titus Stirbu) Nr.1 Transcrie, din texi, câte un enunt ce indică: a) locul unde lulian a găsit mănuşile b) descrierea mănuşilor conținutul anunţului scris de lulian