👤
a fost răspuns

vreau cele mai grele ghicitori !
dau 100 de puncte si coroana!!!​

Răspuns :

1: Am o cloșca, găină nu-i: noaptea puii-și strânge, iar ziua-i risipește. Cine-i? (răspuns: Casa). Ghicitoarea numărul

2: Are tălpi, n-are picioare, Fuge iute doar la vale, Iar la deal, urcă agale (răspuns: Sania). Ghicitoarea numărul

3: Patru frați stau într-o casă și de ploaie nu le pasă (răspuns: Nuca).

4. Ascuns în cămașă verde

Miezul de foc nu se vede

Când mănânci o feliuță

Parcă sufli-n muzicuță (răspuns: Pepenele verde);

5. Fratele unui economist a murit, dar omul care a murit nu avea niciun frate. Cum e posibil? (răspuns: Era femeie);

6. Ce este ziua cerc și noaptea se face șarpe? (răspuns: Cureaua);

7. O pisică albă se urcă în pom. Cum se dă jos? (Albă);

8. Într-o mașină sunt tatăl și fiul. Aceștia fac un tragic accident rutier. Tatăl moare pe loc, copilul ajunge în stare de urgență pe masa de operație. Chirurgul zice: „Nu-l pot opera, întrucât e fiul meu”. Cine este chirurgul? (mama copilului);

9. Sunt 3 camere în care ești obligat să intri și să alegi în care ai vrea să supravietuiesti: Prima cameră este plină cu criminali înarmați până în gât, a doua cu lei nemâncați de 5 ani și a 3-a cameră cu gaz toxic. În care alegi să intri pentru a rămâne în viață? (răspunsul complet este: În cea de-a doua, căci leii nemâncați de 5 ani sunt morți);

10. Imaginează-te la volanul unui autobuz. Conduci până la stația T, unde se urcă 8 oameni. Mai mergi câteva stații si ajungi la stația de autobuz O, unde coboară 4 oameni. La final, ajungi la stația M, unde toata lumea coboară. Care este numele șoferului de autobuz? (răspunsul este: chiar numele tău).

Am scris si răspunsurile.

Cred că ai nevoie pentru școală.

Răspuns:

1) ce roata nu se învârte la dreapta? ( roata de schimb)

2) nu este o creatura vie , dar are cinci degete (mănușa)

3) ce cuvânt este scris corect în dicționar? ( greșit)

4) se nasc, zboară, mor ,plutesc! ( fulgi de nea)

5) ce nu se poate face în spațiu? ( sa te spânzuri )

Explicație:

sper sa te ajute