👤
a fost răspuns

va rog sa mă ajute cineva ​

Va Rog Sa Mă Ajute Cineva class=

Răspuns :

1.biologia este știința naturală care se ocupă cu studiul vietii si al tuturor organismelor vii.

2.botanica(iarbă) este știința plantelor-o ramură clasică a biologiei care stă alături de alte ramuri clasice ca:

-anatomia

-histologia

-biologia celulară

-fiziologia

-virologia.

3.biotopul reprezintă un mediu de viața cu caracteristici ecologice relativ omogene pe care se dezvoltă o biocenoză.

4.biocenoza reprezintă o grupare de plante si animale dintr-un mediu, plantele si animalele fiind adaptate la biotopul acelui mediu.

5.ecosistemul cuprinde si relațiile dintre organismele biocenoză.

6.Clasificarea ecosistemelor:

1.Ecosistemuleste alcatuit din două subsisteme care se intercondițio-nează :componența anorganică si componența biologică.

2.Ecosistemul este un sistem mixt format dintr-o componență abiotică(biotopul) si o componență biotică (biocenoza).BIOTOP+BIOCENOZĂ->ECOSISTEM.

7.biomul reprezintă un complx de ecosisteme, având un teritoriu mare, factori abiotici specifici si o flora si o faună specifică.

8.-padure ecuatorială

-padure de foioase

-stepa

-tundră

-savana

-deșert

-taiga

10.Producătorii-plantele verzi si acvatică

Consumatorii-sunt reprezentati de animale,bacterii,ciuperci,plante semiparazite si parazite; consumatorii sunt de mai multe feluri:

primari-se hranesc cu plante

verzi-fitofagi

secundari-se hranesc cu animale

fitofage-zoofage

saprodagi-animale ce consumă substanța organică moartă.

descompunatori-bacrerii si ciuperci ce descompun substanță organica din organismele moarte.

11.ecologia analizează îndeaproape structura, funcția și productivitatea sistemelor biologice supraindividuale (populații, biocenoze) si a sistemelor mixte.

12.gradina este un spațiu deschis, de obicei amenajat in aer liber, creat pentru a fi cultivat cu plante(in general) si al cărui scop este mai ales estetic si recreativ.

13.odata cu răcirea veremii , in pomicultură si viticultură incepe cu un nou sezon de lucrări agricole.

14.Țăranii au dintotdeauna mare grijâ de animalele lor din gospodărie.E o filosofie simplă,care s-a născur odată cu omenirea:iubește ceea ce te hrănește.

☆Sper că te-am ajutat ☆