Răspuns :
Răspuns:
=(2+6)+[2×2²×2³:2⁶+([tex]3^{4}[/tex]-[tex]3^{4}[/tex])+1]
= 8+(2×2²×2³:2⁶+0+1)
=8+(2×2²×[tex]2^{-3}[/tex]+1)
=8+([tex]2^{1+2-3}[/tex]+1)
=8+([tex]2^{0}[/tex]+1)
=8+(1+1)
=8+2
=10
Explicație pas cu pas:
incepi cu paranteza (3²)²=[tex]3^{2x2}[/tex]= [tex]3^{4}[/tex](puterile se inmultesc, chiar daca ai de exemplu [tex]((4^{2} )^{2} )^{3} =4^{12}[/tex])apoi 3¹⁰:3⁶=[tex]3^{10-6}[/tex]=[tex]3^{4}[/tex] (la impartire scazi numerele care sunt puteri) iar [tex]3^{4} - 3^{4}[/tex]=0 (suma a 2 numere opuse este egala cu 0)
16⁰=1 un numar la puterea 0 este egal cu 1
continui in oridinea efectuarii operatiilor, impartirea, inmultirea, adunare/scadere mai intai din paranteza
2×2²=[tex]2^{1+2}[/tex]; 2 poate fi scris si [tex]2^{1}[/tex] iar atunci cand inmultesti mai multe numere cu puteri cu aceeasi baza(aici este 2) aduni puterile intre ele deci il aduni si pe 1 cu 2 si -3
continui operatiile
Am incercat sa iti explic cat mai simplu, sper ca ai inteles cum se rezolva!