Răspuns :
[tex]\it = (2^{0+1+13-5}\ +\ 1)"(2^{6+3\ +\ 1})=(2^9+1):(2^9+1) = 1[/tex]
Complexitatea exercițiului presupune cunoașterea proprietăților
operației de ridicare la putere.
Răspuns: 1
Explicație pas cu pas:
Salutare!
[tex]\bf (2^{0} \cdot 2^{1} \cdot 2^{13} : 2^{5} + 1) : [(2^{3} )^{2} \cdot 8 + 2^{0} ] =[/tex]
[tex]\bf (2^{0+1+13} : 2^{5} + 1) : (2^{3\cdot 2} \cdot 2^{3} + 2^{0} )=[/tex]
[tex]\bf (2^{14} : 2^{5} + 1) : (2^{6} \cdot 2^{3} + 2^{0} )=[/tex]
[tex]\bf (2^{14-5} + 1) : (2^{6+3} + 1 )=[/tex]
[tex]\bf \underline{(2^{9} + 1)} : \underline{(2^{9} + 1 )}=[/tex]
[tex]\boxed{\boxed{\bf 1 }}[/tex]
[tex]\color{magenta}~\bf \underline{Formule~pentru~puteri}: \\\\a^{0} = 1;~\\\\(a^{n})^{m} = a^{n \cdot m}; \\\\a^{n}\cdot a^{m} =a^{n+m}; \\\\a^{n}: a^{m} =a^{n-m}[/tex]
==pav38==