👤
a fost răspuns

Pls repede îmi trebuie acum varog!
Indicați verbul și analizațile: Noaptea a căzut peste sat.Vreun câine mai lătra la lună. S-au auzit sunete ciudate, care ne-au speriat. Cărțile au viață,știam, intru în pielea personajelor de fiecare dată când citesc. Am simțit o dorință puternică pentru a pleca. Pereții casei dădură impresia de alb imaculat. ​

Răspuns :

Răspuns:

a cazut= verb, conjugarea II-a,, modul indicativ, timpul perfect compus, pers. a III-a singular

latra = verb, conjugarea I, modul indicativ, timpul imperfect, persoana a III-a sing

au auzit= verb. conjugarea a IV-a, modul indicativ timpul perfect compus pers a III-a plural

au speriat =verb. conjugarea a IV-a, modul indicativ timpul perfect compus pers a III-a pluralI, modul indicativ timpul perfect compus pers a I plural

au = verb, conjugarea a II-a , modul indicativ timpul prezent, pers a IIIa plural

stiam = verb. conjugarea a IV-a, modul indicativ timpul imperfect pers a I singular

intru = verb. conjugarea a I, modul indicativ timpul prezent pers I singular

citesc= erb. conjugarea a IV-a, modul indicativ timpul prezent pers I singular

am simtit =verb. conjugarea a IV-a, modul indicativ, timpul perfect compus , persoana I singular

a pleca =verb. conjugarea a I,  modul infinitiv

dadura = verb. conjugarea a I, modul indicativ timpul mai mult ca perfectul, persoana a III-a plural

Explicație: