👤
Elena3580
a fost răspuns

Va rog
VĂ ROG e urgent
​O compunre /poezie
u aceste doua texte

Va Rog VĂ ROG E Urgent O Compunre Poezie U Aceste Doua Texte class=

Răspuns :

Explicație:

In lampa lui Aladin

A fost o data o fata pe nume Daria ia se gandise sa merga la cumparaturi in timp ce ea mergea pe drum linistita cu zapada si bucuire afala pe jos o lampa.

Ea se gandise ce sa faca sa o ia sau sa o lase jos ,pana la urma ea loase lapa si fugira acasa cu ea,intretimp ea se gandira ce dorinta sa isi puna.

Sa gandit si sa gandit,pana la urama ea a zis ca daca isi pune 3 dorinte nu o sa mai poata dupa aia asa ca ea sia dorit sa intre in lampa,si dintro data ea a intrat in lampa lui Aladin amandoi erau surprinsi si se imprietenira asa Daria era fericita in timp ce calatorea prin lama si avea tot ce isi doreste.

Răspuns:

eram acasa , era joi , ma uitam la televizor si deodata ma striga mama si imi spune sa fac curat in pod, in timp ca faceam curat am gasit o cutie, mare si veche, curios din fire fiind am deschis cutia si am gasit o gramada de lucruri vechi dar si o lampa ciudata, eu citind povestile cu Aladin mi am inchipuit ca daca o sterg de praf o sa apara un duh ,zis si facut, dar ce sa vezi ma apuca o durere de cap si simt cum mi se inchid ochii , cand m am trezit eram intr o camera toata aurie cu draperii rosii din matase , nici nu apuc sa ma intreb unde sunt ca apare un duh, m am speriat si am fugit , am fugit si am fugit pana am iesit afara , ma intorc sa ma uit in spate si vad un castel la fel de auriu ,ca si camera, o padure cu brazi vrezi cat un munte din care 3 brazi erau aurii si subtirei.

Duhul apare din senin si imi zice sa ma calmez ca nu imi face nimeni rau , nu imi venea sa cred ce vad in fata ochilor , il intreb de ce acei 3 brazi sunt diferiti de restu si el imi spune ca orice lapa are 3 brazi care daca vor patii ceva lampa v a fi distrusa , ma ia si ma pune ca prin magie la o masa plina de fel si fel de mâncăruri din toata lumea , mancand ii aud vocea "Sper ca stii ca nu esti aici degeaba, doar un sufler curat si pur poate intra lampa" eu speriat il intreb "ămmm si ma rog ce ar trebui eu sa fac" , imi explica cum ca eu trebuie sa ingrijesc brazii, daca o fac cum trebuie o sa imi dea drumul dar daca nu o sa am ghinion 12 ani.

Imi iau inima n piept si ma duc la brazi , uitandu ma la ei nu aveau nici o problema dar ceva trebuia sa fie , mai uit mai atent si vad cum radacinile lor erau uscate si seci , fug sa iau o galeata cu apa si le o torn la radacini, venind spre mine duhul imi multumeste pentru ajutor si imi da drumul.

Ma trezesc din nou dar de data asta la mine in pat, ma intreb daca totul a fost un vis ,mama intra in camera si imi multumeste ca am facut curat dupa ingrijorata imi aduce un ceai si imi spune "ai dormit cam mult ,vezi daca stai toata noaptea pe calculator" .

Poate si in ziua de azi credeam ca totul a fost doar in vis daca nu gaseam un bilet pe care scria "tu ma ajuti ,eu te ajut ,acum pot sa stau linistit stiind ca lampa e in siguranta , semnat duhul"