Răspuns :
1.3 supra 4 împărțit la 5 supra 6
3 supra 4 înmulțit cu 6 supra 5
3*6 supra 4*5= 18 supra 20 = simplificăm cu 2= 9 supra 10
2. 7 supra 3 împărțit la 9 supra 28
7 supra 3 înmulțit cu 28 supra 9=7*28 supra 3*9= 196 supra 27
3. 4 supra 11 împărțit la 33 supra 32
4 supra 11 înmulțit cu 32 supra 33
4*32 supra 11*33 = 128 supra 363
4. 3 supra 5 împărțit la 25 supra 27
3 supra 5 înmulțit cu 27 supra 25
3*27 supra 5*25 = 81 supra 125
Sper ca te- am ajutat! Asta este regula :
a supra b împărțit la c supra d = a subra b ÎNMULȚIT cu D supra C
3 supra 4 înmulțit cu 6 supra 5
3*6 supra 4*5= 18 supra 20 = simplificăm cu 2= 9 supra 10
2. 7 supra 3 împărțit la 9 supra 28
7 supra 3 înmulțit cu 28 supra 9=7*28 supra 3*9= 196 supra 27
3. 4 supra 11 împărțit la 33 supra 32
4 supra 11 înmulțit cu 32 supra 33
4*32 supra 11*33 = 128 supra 363
4. 3 supra 5 împărțit la 25 supra 27
3 supra 5 înmulțit cu 27 supra 25
3*27 supra 5*25 = 81 supra 125
Sper ca te- am ajutat! Asta este regula :
a supra b împărțit la c supra d = a subra b ÎNMULȚIT cu D supra C