Răspuns:
Explicație pas cu pas:
13 - 6 = ( 10 + 3 ) - 6 = ( 10-6) + 3 = 4 + 3 = 7
→ scad pe 6 din 10 și adun la diferența obținută, unitățile descăzutului
13 - descăzutul
3 → cifra unităților descăzutului
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
15 - 6 = ( 10+5) - 6 = ( 10 - 6 ) + 5 = 4 + 5 = 9
12 - 6 = ( 10+2) - 6 = ( 10 - 6) + 2 = 4 + 2 = 6
14 - 6 = ( 10+4) - 6 = ( 10-6) + 4 = 4 + 4 = 8
10 - 6 = 4
11 - 6 = ( 10+1) - 6 = ( 10 - 6) + 1 = 4 + 1 = 5