Răspuns :
Ion Creangă este unul dintre marii clasici ai literaturii române alături de Mihai Eminescu , Ion Luca Caragiale și Ioan Slavici .
S-a născut la Humulești în județul Neamț . Fiind fiul lui Ștefan a Petrei Ciubotariu + Smarandei Creangă .
Data nașterii sale este incertă . Autorul însuși mărturisește că s-a născut la întâi martie 1837, însă într-o cronică de noi-născuțin de la Humulești apare data de 10 iunie 1839 , de aceea ultima este considerată oficială .
A trecut în neființă la 31 decembrie 1889 fiind înmormântat la Cimitirul Eternitatea din Iași .
Nu cred c-am respectat tema , mi-am dat seama prea târziu , sper că te-am ajutat măcar puțin. Succes !
Ion Creanga s-a nascut pe 1 martie 1837 si a decedat pe 31 decembrie1889.El a scris basme,povestiri,povesti.Este cel mai cunoscut datorita operei sale Amintiri din copilarie unde povesteste viata sa plina de obraznicii.Ion a mai avut 7 frati si surori............A fost activ 1861-1881((cam 17-20 ani ))Mai tarziu se insoara in Iasi cu Ileana fica preotului Ioan Grigoriu.In 19 decembrie 1860 vine pe lume fiul sau Constantin Creanga.
P.S de aici nu mai stiu...poti pune viata sa,la scolile la care a mers...
P.S de aici nu mai stiu...poti pune viata sa,la scolile la care a mers...