Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
100 = 36 + 64 = 6² + 8²
100²⁰¹³ = 100 · 100²⁰¹² = (6² + 8²) · (100¹⁰⁰⁶)² = (6 · 100¹⁰⁰⁶)² + (8 · 100¹⁰⁰⁶)²
100 = 36 + 64 = 6² + 8²
100²⁰¹³ = 100 · 100²⁰¹² = (6² + 8²)*(100¹⁰⁰⁶)² = (6 * 100¹⁰⁰⁶)² + (8 * 100¹⁰⁰⁶)²
Pasul 1:
Îl iei pe 100 și îl descompui ca suma de pătrate perfecte (ajungi la 100= 6^2+8^2)
Pasul 2:
Îl scrii pe 100^2013 ca înmulțire de puteri (la înmulțirea de puteri EXPONENȚII SE ADUNĂ, IAR BAZA RĂMÂNE)
Pasul 3:
Descompui pe 100 si 100^2012 și ajungi la rezultat.
Am explicat cât de “băbește” am putut și in termeni cât mai simpli. Sper ca ai înțeles.
Baftă!