Răspuns :
Pestele visator
Intr-o dimineata pestele Mari s-a trezit si a vazut pe geam multi pestisori mici care se jucau . Mama sa i-a pregatit micul de jun , ea a mancat rapid pentru a avea mai mult timp de a sta afara cu prieteni
Cand a iesit afara a vazut ca toti copii au plecat . Mari s-a dus la una dintrr prietenele ei si a batut la usa .
- Mari , vin-o rapid in casa !! Ce cauti acolo !!
- Uh , buna Mia eu am venit sa ne jucam afara. Nu vrei sa vii ?
- Nu ai vazut ca este o plasa !! Care ne poate prinde imediat !
- Va e frica de o plasa ?! haha , nu iti face nimic .
- Nu ai de unde sa sti Mari , eu zic mai bine sa stai in casa...
- Nu multumesc ! Spuse Mari si pleca afara
Pestisorul a stat si s-a gandit ce sa faca si pana la urma a ajunt la parerea ca trebuie sa se duca afara din apa si sa vada ce se intampla .
Cand se uita era un pescar care incerca sa prinda pesti . Mari avea un plan dar nu stia sigur ce sa faca .
A plecat la un fost prieten , Valvul el este un rechin , dar nu va ingrijorati , nu va face nimic , este tare prietenos . Iar asa Mari a ajuns acolo , Valvu dorme dar incet l-a trezit . El spune :
- Mari !! Nu te-am mai vazut din clasa a 3 a !! Ma bucur sa te vad !! Cat ai crescut .
- Si eu ma bucur sa ne vedem . Dra am venit cu treaba . Vin-o dupa mine !
Cei doi au ajuns la pescar . Mari ii spune planul Valvului , acesta rade si se pregateste
In cateva secunde rechinul iese din apa si ip sperie pe pescar . Acesta a spus ca nu se mai intoarce nici o data . Mari fericita il imbratiseaza pe Valvi .
Iar uite asa toti pesti au stat linistiti , indiferent ce se intampla , iar Mari si-a implinit visul de a vedea ce e asupra apei fara sa ii fie frica
Sper ca e ok , am stat mult pe el ❤︎ | (• ◡•)|
Răspuns:
Pestele este personajul principal din text. Este un personaj animal.
Este caracterizat direct printr-un portret moral: ,,un pește visător”, ,,oarecare”, ,,peștele fără calități” și printr-un portret fizic: ,,cenușiu, chiar cam urâțel, din cauza ochilor bulbucați”, ,,șerpuindu-și coada cea puternică”, ,,cu care el, solzosul, iată că se înrudea”.
Este caracterizat indirect prin faptele personajelor( ,,nu mai spera nimic”- era fara de speranta, ,,Atât de mult și-a dorit peștele cenușiu să fie pasăre”- era ambitios, ,,își luă inima în dinți”- prinse curaj, ,,care-l considerau blestemat”), prin nume( Pestele visator)..
M**** B****, sper ca te-am ajutat!!!