Răspuns :
Ok incerc. Luna si noi. Poti sa iti inchipui cum ar fi sa nu vezi luma pt mai mult de cateva nopti? Din timpurile de demult, luna ne-a inspirat poezia, cantecele si, uneori,ne-a ingrozit. Luna plina, in special, este invinuita pt multe feluri de lucruri infricosatoare: -unii oameni evita sa iasa din casa ca.d e luna plina pt ca zic ca atunci vrajitoarele, vampirii si alte fiinte supranaturale ies afara. Altii se feresc de a iesi afara pt ca cred ca luna face oamenii sa innebuneasca. De fapt, un alt cuvant pt "nebun" este "lunatic", sau cineva care innebuneste din cauza lunii.(sub influenta ei) -se zice ca fazele lunii afecteaza dispozitia unor oameni. Asta ar putea explica de ce sunt mai multe crime in noptile cu luna plina. Din fericire, luna are si o parte mai blanda: -luna este o stea romantica. Unii cred ca se indragostesc in noptile sub clar de luna, si cinele (tot la lumina lunii) sunt preferate de indragostitii din toata lumea. Toate aceste lucruri s-ar putea sau nu sa fie adevarate . S-ar putea sa nu stim niciodata. Dar stim ca luna ne influenteaza planeta: -la flux, apa marii se intinde peste plaja. La reflux, se retrage departe de mal. Asta se intampla pt ca gravitatia lunii incearca sa atraga Pamantul si oceanele acestuia catre ea. -doar uitandu-se la luna fermierii pot ghici cum va fi vremea ziua urmatoare. Un inel in jurul lunii inseamna, de obicei, ca va ploua. O luna rosiatica inseamna, de obicei,inghet. Unii fermieri recomanda sa plantezi seminte cand luna se mareste; ei recomanda si sa tai plante cand luna se micsoreaza pt ca vor creste mai incet. De-asta, poate, frizerii nu vor sa tunda parul cand luna se micsoreaza! Omul a fost pe luna dar asta nu a diminuat misterul sau romantismul lunii. Oamenii vor continua sa se teama de ea si sa o iubeasca. Sper ca te-am ajutat!