👤
LegitBoy80
a fost răspuns

URGENT PLS

Mare, frumos, atragator, negru, casa, pat, camion, conducem, navigam, deschidem, copiem, el, acela, al meu, ala, matale, doi, acolo, undeva, candva, toamna, martie, luni, marti, pe, cu, de, pentru, deoarece, ca, asadar, of, miau, mrrr.

Folosind TOATE aceste cuvinte, redacteaza un text narativ/descriptiv/informativ/poetic/argumentativ etc. (una dintre astea, nu un text cu fiecare)

P.S. Te rog sa mantionezi ce fel de text este.

Răspuns :

Răspuns:

Text narativ:

Azi aş vrea să-ți povestesc matale despre mutarea noastră de la casă la bloc.

Cândva, prin martie, cred că era într-o zi de luni sau chiar marți, când tata şi mama mi-au spus că urmează să ne mutăm deoarece găsiseră un apartament mare, frumos şi atrăgător, undeva la celălalt capăt al oraşului. Of! Nu voiam să copiem ideea fostului nostru vecin Andrei, ăla care s-a mutat toamna trecută lăsându-şi de izbelişte motănelul gri şi cățeluşul negru. Cei doi au devenit prietenii mei, îi hrănesc şi mă joc cu ei în fiecare zi. Dacă el i-a lăsat acolo, eu nu voiam să fac la fel ca el! Pentru nimic în lume nu i-aş lăsa singurei pe stradă!  

Aşadar, tata a adus un camion în care ne-am încărcat lucrurile. Eu am avut grijă să pun tot ce e al meu: dulap, pat, biroul acela pătrățos şi covorul cel verde.  

Drumul a fost destul de lung.

Navigam printre case şi blocuri.  Eu țineam în brațe cățelul. Mama strângea pisica la piept. Mare ne-a fost mirarea că niciun mrr şi niciun miau nu ne-au deranjat.  

Bietele animăluțe simțeau că le conducem spre un loc în care să deschidem un nou capitol din viața noastră şi a lor.

Explicație:

Ti le-am folosit pe toate, doar ca nu in ordinea data in tema ta. Le-am ingrosat ca sa ti le gasesti mai usor.