Răspuns :
Răspuns:
1. Epicleza
2. Iertarea pacatelor
3. Preotul
4. Primirea Harului Sfantului Duh
5. Preotul (arhiereul), in cazuri exceptionale poate fi savarsit de de catre credinciosi
6. Iertarea pacatului stramosesc; cel botezat devine crestin
7. Sfantul si Marele Mir
8. Botezul trebuie savarsit la varsta prunciei deoarece in cazul in care pruncul moare sa poata ajunge Rai.
9. In calitate de parinti spirituali, nasii au obligatia de a se asigura ca cel boteza va duce o viata conform cerintelor crestinesti.
10. Daca este vorba de pregatirea pentru Taina Cununiei, viitorii miri trebuie sa se spovedeasca si sa se impartaseasca.
Daca este vorba de slujba in sine (a Tainei Cununiei), aceasta este precedata de slujba logodnei.
11. Sfanta Taina a Impartasaniei a fost instituita de Mantuitorul Iisus Hristos la Cina cea de Taina, a binecuvantat paine si vinul si le-a dat Apostolilor zicand: "Acesta este trupul Meu care se frange pentru voi", "Acesta este sangele Meu care pentru voi si pentru multi se varsa. Aceasta sa faceti intr-u pomenirea mea."
12. Ulei si faina din care se fac turte sau paine, ce vor fi consumate de catre cel bolnav. Haine ale celui bolnav ce v-or fi purtate de cel bolnav.
13. Este taina prin care candidatul (de parte barbateasca, cu pregatire teologica) primeste Harul Sfantului Duh, prin "punerea mainilor" arhiereului.
14. Arhiereul poate savarsi toate slujbele.
15. Stihar, manecute, brau, epitrahil, felon.
16. Sfintirea uleiului si a fanii, citerea celor 7 Evanghelii.
17. Sfantul si Marele Mir este rezultatul unui amestec vin, 38 de arome din diferite plante si ulei de masline. Este facut de bisericile autocefale (care se conduc singure) in joia Patimilor.
18. Cristelnita
19. Este punerea cununilor (cununiilor) pe capetele mirilor.
20. Sa se iubeasca, sa aiba grija unul de celalalt, sa iaba copii pe care sa ii creasca cu dragoste fata de Dumnezeu
21. Euharistie
Explicație: