Răspuns :
x-primul sac
y-cel de-al doilea sac
x+y=117kg faina
26kg + 47kg= 73kg faina consumata din cei doi saci
117-73=44 kg faina ramasa in cei doi saci
3x=y =>x+3x=44 =>4x=44 kg faina => x=11 kg faina ramasa in cel de-al doilea sac
44-11=33 kg faina ramasa in primul sac
33+26=59 kg faina inainte de consumatie in primul sac
11+47=58 kg faina inainte de consumatie in cel de-al doilea sac
verific: 59kg+58kg=117 kg faina total
y-cel de-al doilea sac
x+y=117kg faina
26kg + 47kg= 73kg faina consumata din cei doi saci
117-73=44 kg faina ramasa in cei doi saci
3x=y =>x+3x=44 =>4x=44 kg faina => x=11 kg faina ramasa in cel de-al doilea sac
44-11=33 kg faina ramasa in primul sac
33+26=59 kg faina inainte de consumatie in primul sac
11+47=58 kg faina inainte de consumatie in cel de-al doilea sac
verific: 59kg+58kg=117 kg faina total
[-----]-----]-----]--26--] primul sac [-----]--47--] al doilea sac 117-26-47=44 44:4=11 +47=58 kg in al doilea sac 11x3+26=33+26=59 kg in primul sac