👤
Sara0207
a fost răspuns

alcatuiti un dialog intre greiere si furnica la inceputul verii(sa nu fie cu numai cu buna ,pa si asa ceva)

Răspuns :

Un greier si o furnica se intalnesc in timpul verii                                                         -Ce faceti, doamna Furnicuta?                                                                                  -Uite ca fac treaba pentru iarna.                                                                              -Nu vrei sa asculti noul meu cantec, doamna Furnicuta?                                              -As vrea, dar nu am timp pentru cintec                                                                  -Dar de ce?                                                                                                                   -Daca vine iarna o sa avem nevoie de mancare pentru a supravietui  .                            -Dar nu mai ai timp pentru a face treaba? Mai e mult pana la iarna!Si Greierasul intoarse spatele si pleca cantand.Cand a venit iarna, Greierasul s-a dus la Furnicuta. -Doamna Furnicuta, imi dai si mie un graunte te rog?                                     -Vezi ce-ai patit daca n-ai muncit vara!                                                                -Stiu doamna Furnicuta, dar imi dai un graunte cat de mic? Furnicuta se gandi putin si spuse:                                                                                                                 -Am o propunere! Ce-ai zice daca ne-ai canta si noi te vom rasplati cu graunte.       -De acord! Spuse multumit Greierasul.    Si de atunci Furnicuta cea harnicuta a ramas prietena cu Greierasul cel vesel.