Răspuns :
x/6+2/6=1; x/6+2/6=6/6 am adus la acelasi numitor
x+2=6; x=4
7/5-x/5=1 aducem la acelasi numitor
7/5-x/5=5/5
7-x=5
x=2
3/8+x/8 mai mic decat 7/8 damvalori lui x pornind de la 1
3/8+1/8 e mai mic decat 7/8
3/8+2/8 e mai mic decat 7/8
3/8+3/8 e mai mic decat 7/8
x/10+4/10 mai mic decat 11/10 dam valori lui x pornind de la 1
1/10+4/10 mai mic decat 11/10
2/10+4/10 mai mic decat 11/10
dam valori pana la 6
6/10+4/10 mai mic 11/10
1-x/9 mai mare decat 3/9
9/9 -x/9 mai mare decat 3/9 dam valori lui x incepand cu 1
9/9-1/9 mai mare dacat 3/9 dam valori pana la 5 si avem
9/9-5/9 mai mare decat 3/9
7/8-x/8 mai mic decat 4/8 dam valori lui x incepand cu 6
7/8- 6/8 mai mic decat 4/8 dam valori pana la 4
7/8-4/8 mai mic decat 4/8
x/11-2/11 mai mare decat 7/11 dam valori lui x incepand cu 10 pentru a obtine rezultatul 8/11 care e mai mare decat 7/11
apoi valoarea 11, 12, 13, pana la plus infinit
x+2=6; x=4
7/5-x/5=1 aducem la acelasi numitor
7/5-x/5=5/5
7-x=5
x=2
3/8+x/8 mai mic decat 7/8 damvalori lui x pornind de la 1
3/8+1/8 e mai mic decat 7/8
3/8+2/8 e mai mic decat 7/8
3/8+3/8 e mai mic decat 7/8
x/10+4/10 mai mic decat 11/10 dam valori lui x pornind de la 1
1/10+4/10 mai mic decat 11/10
2/10+4/10 mai mic decat 11/10
dam valori pana la 6
6/10+4/10 mai mic 11/10
1-x/9 mai mare decat 3/9
9/9 -x/9 mai mare decat 3/9 dam valori lui x incepand cu 1
9/9-1/9 mai mare dacat 3/9 dam valori pana la 5 si avem
9/9-5/9 mai mare decat 3/9
7/8-x/8 mai mic decat 4/8 dam valori lui x incepand cu 6
7/8- 6/8 mai mic decat 4/8 dam valori pana la 4
7/8-4/8 mai mic decat 4/8
x/11-2/11 mai mare decat 7/11 dam valori lui x incepand cu 10 pentru a obtine rezultatul 8/11 care e mai mare decat 7/11
apoi valoarea 11, 12, 13, pana la plus infinit