👤
Mirunika
a fost răspuns

Buna am nevoe de o compunere cu inceputul Mergeam pe strada

Răspuns :

Mergeam pe strada si ma-m intilnit cu o colega de clasa.Ne-am salutat si am plecat la scoala .Cind am ajuns la scoala am aflat o veste minunata .Ca am dat evaluarea la matematica pe nota zece .Mam bucurat nespus de mult ,nu a fost prea complicat insa mam descurcat .Ii multumesk nespus de mult la profesoara mea care ma invatat tot........
  Mergeam pe strada, cand deodata am observat ub batran sleit de puteri cu niste cosuri grele. Cum era el, batran, n-am mai asteptat nicio clipa si am plecat sa-l ajut. Cand m-am apropiat de el, am vazut ca are in cosuletul sau niste mere rosii ca sangele si frumoase ca rasaritul soarelui. Am observat ca batranul nu vede bine, dar totusi n-am indraznit sa iau vreo unul, chiar daca prietenii ma incurajau sa fur. Nu, eu nu sunt copil de asta. De aceasta data, nu mi-am ascultat prietenii, si m-am facut ca nici nu-i aud. Batranul nu stia cine-l ajuta, dar era nespus de fericit ca au mai ramas suflete pure si adevarate, pline de dragoste. El mi-a spus ca se indreapta spre casa. Mergea foarte incet, si eu, deasemenea, eram nevoit sa merg asa, dar am rezistat. Cand am ajuns la el acasa, el m-a invitat inauntru, nu-mi veneau ochilor sa creada: am vazut numai portrete dea-lui Ion Creanga. L-am intrebat pe batran:"Vad ca si dumneavoastra-l indragiti pe acest scriitor". Atunci, batranul s-a intors cu spatele, si mi-a zis:"Tu baiete, vei iubi copiii, asa cum i-am iubit si eu si i-am invatat, cu bunatatea ta, numai tu ai avut ocazia sa-l mai vezi inca in picioare pe acest scriitor. Iti multumesc, si sper sa-mi impartasi povestile tuturor copiilor iubori de carte." Deindata m-am priceput ca acel batran, era chiar el, Ion Creanga. N-am mai stat mult, si mi-am imprastiat fericirea tuturor prietenilor mei, iar acestia, mai n-au intrat in pamant de rusine.