👤

Vreau si eu va rog frumos povestirea textului Platanos dar facuta cum trebuie. Nu doar cu cateva cuvinte. Va rog din suflet​

Răspuns :

Răspuns:

Platanos

Platanos reprezinta un copac care sosește în tabăra fiind la prima vedere impunător prin statura sa.

El se prezintă celor din tabăra cu numele ales de el însă aceștia nu știu ca își pot alege numele, fiind surprinși de ideea aceasta.

Platanos le spune celor din tabăra ce reprezinta bila de aur și despre locul de unde vine, o cafenea de lângă bila de aur.

Platanos le povestește zi și noapte celor din tabăra lucruri neobișnuite, aceștia ascultand interesați.

Kati, îngrijitoare taberei le aduce celor din tabăra dulciuri zicandu-le sa se bucure de ele pentru ca vor fi ultimele.

Locuitori taberei găsesc un orar, Platanos explicandu-le ce este și la ce folosește.

Platanos le vorbește noilor sai prieteni depre cărțile pe care le-a citit, Sisinel imaginandu-si cum a fi sa trăiască aceleași experiente ca și Platanos.

Sisinel ii cere lui Kati cărți, iar apoi ii cere sa îl mute lângă Platanos însă este refuzat. Sisinel este dezamăgit însă ii cere lui Kati sa ii aducă cartea,, Singur pe lume ". Citind cartea acesta devine prietenul lui Platanos.

Sisinel ii cere din nou lui Kati sa îl mute însă Platanos se opune.

Sisinel ii cere încă o data, cererea fiindu-i acceptata, însă ii se spune ca are dreptul la o singura acțiune.

La început Sisinel se simte foarte rău, iar când își revine constata ca este lângă Platanos.

Sisinel începuse sa se transforme, lui Platanos începuseră sa ii crească crengi groasa, iar Sisinel aproape se uscase.

Primăvara, Sisinel revine la viata și este plin de flori albe.

Acesta constata ca toți prietenii lui vechii ii sunt acum alături.

Explicație:

Sisinel este o floare

Am scris asta pe baza unui plan de ideei iar de aceea exprimarea nu este tocmai ca într-un rezumat bine făcut