Răspuns:
Adevărat
Explicație pas cu pas:
OK destul de greu după scris și asa dar...
1/( √2+1) rationalozam cu √2-1 și va fi √2-1
Urmatorul termen
1/(√ ord 3 din 4+√ ord 3 din 2 +1) aici e formula a la a 3-b la a 3 unde în cazul tău a=√ ord 3 din 2 și b=1 a la a 3-b la a 3=(a-b)(a la a 2+ab+b la a 2) deci rationalizam cu √ord 3 din 2 - 1 și va da √ord 3 din 2 - 1
Deci termen 1- al doilea este √2-1-(√ord 3 din 2 - 1) {- schimba semnele din paranteza} =√2-1-√ord 3 din 2 +1=√2-√ord 3 din 2 și este adevarat
Sper ca ai înțeles :) BAFTĂ