👤
Andryduta
a fost răspuns

analizați prepozițile și substantivele din testul de mai jos.
Colbul din pătură
Și din covor
Au înflorit caiși peste noapte
În două zile caisul s-a înbrăcat în bumbacul selenar și a stat în geamul meu,asemenea unor roiuri de fluturi albe spânzurate în aer deasupra tulpinii
Deasupra florilor din grădină pe atlazul azurului
Va rog frumos sa ma ajutați

Răspuns :

Colbul=substantiv comun,nr.singular,genul neutru, Pătură=substantiv comun,nr.singular,genul feminin, Covor=substantiv comun,nr.singular,genul neutru, Au înflorit=verb,persoana a III-a,nr.genul masculin, nr.plural,timpul trecut, Caișii=substantiv comun,nr.plural,genul masculin, Noapte=substantiv comun,nr.singular,genul feminin, Două=numeral cardinal, Zile-subst.comun,nr.plural,genul feminin, Caisul=subst.comun,nr.singular,genul masculin, S-a îmbrăcat=verb,persoana a III-a,nr.singular,genul masculin, Bumbacul=substantiv comun,nr.singular, Selenar=adjectiv,nr singular, A stat=verb,persoana aIII-s,nr.singular,genul masculin, Geamul=subst.comun,nr.singular,genul neutru, Roiuri=subst.comun,nr,plural,genul neutru, Fluturi=subst.comun,nr.plural,genul masculin, Albe=adjectiv.nr.plural,genul masculin, Spânzurate=adjectiv,nr.plural,genul masculin, Aer=subst.comun,nr.singular, Tulpinii=subst.comun,nr.simgular,genul feminin, Florilor=subst.comun,nr.singular,genul feminin, Grădină=subst.comun,nr.singular,gebul feminin, Atlaz=adjectiv,nr.singular,genul feminin, Azur=subst.comun,nr.singular,genul neutru
prepoziti
din = prep simpla fara f sint
din = la fel
in = prep simpla , fara f sint
in = la fel
de =prep simpla , fara f sint
in =la fel
deasupra=prep compusa , fara f sint
despre  = la fel
din = am mai scris
pe=prep simpla, fara f sint
    \