👤

Scrie o compunere Imaginează că ești Făt Frumos sau Ileana Cosânzeana ai plecat între o călătorie departe de casă ai ajuns intr-un tinut Necunoscut unde trebui să te lupți cu Forțele întunericului pentru a câștiga dragostea persoanei iubite ai alături de prieten de nădejde care au puteri supranaturale în cele din urmă bine învinge răul te alegi cu o nouă împărăție cu un sot sau cu o soție​

Răspuns :

Explicație:Sper sa imi dai COROANA!!!Apropo este originală compunerea.Sa imi zici daca a fost bună și dacă am respectat cerințele!

titlul:Ținutul Necunoscut

Eu,da eu...Fat Frumos, singur si acum in cautare de aventuri si mai ales dragostea care încă ma așteaptă acolo undeva in ținuturi îndepărtate de mine.Imi luasem calul cel alb, cel mai frumos si plec la rege pentru a mi da o nouă misiune de îndeplinit! Ajung la rege ,fac plecaciunile obisnuite si astept:

-Buna ziua ,Maria Ta!

-Ziua bună, Fat Frumos!A venit vremea sa te trimit in acel loc de care imi este frica sa vorbesc,dar dorul de fiica mea ma împinge să îți dau această misiune chiar dacă imi este teama ca o sa fie in zadar.

-De ce spuneti asta ,Maria Ta? nu am îndeplinit eu orice misiune cu bine?

-Ba da! Doar ca aici nu prea mai am speranțe!

-Vă asigur ca totul o sa fie bine si o sa îndeplinesc această misiune!

-Atunci iti urez drum bun si cale ușoară!

Mi am luat la revedere si am plecat spre Ținutul Misterelor, aici regele avea o fata tinuta prizoniera de un zmeu.Regele nu a putut proteja prințesa atunci cand zmeul a furat-o iar eu eram mic si nu m am putut lupta cu el.Sa va spun ceva,prințesa este in inima mea si acum,cand eram copii,ne întâlnea pe ascuns iar eu am prins drag de ea,de ochii ei căprui si mari pe care parca ii vad si acum,de cand asteptam acest moment.Au trecut 10 ani de când nu i am mai văzut înfățișarea si ochii aceia mari. Iubirea pentru ea e veșnică.Dupa saptamani de mers ,rămas fără apă, doar eu si calul ajungem la un prieten de nădejde, acesta se numește Bob de Aur!Obosiți,flămânzi și însetați ne primeste in casa lui unde rămânem peste noapte.Repede parca se făcu dimineata ,am luat cele necesare si plecam toti patru la drum.Eu cu calul meu ,Piper si Bob de Aur cu al sau cal Maracine!

In sfarsit ajungem in Tinutu Ministerelor, nu putem intra până nu dam cate o ofrandă sau ceva valoros asa ca Bob de Aur a transformat o piatra in aur. V ati prins? de ce el se numește asa? da,pentru ca putea transforma totul in aur,numai pentru el însuși nu putea face acest lucru.Am pătruns intr un întuneric dens si rece ,noroc cu calul meu cel alb care ne lumina calea,si cand spun alb chiar este foarte alb,iar întunericul fuge din cale lui!Mai aveam un pic sa ajungem in palatul Zmeului ,dar aici avem de dat o bătălie cu Forțele Întunericului!!O ploaie de săgeți, de foc si de pietre veneau către noi.Calul prietenului meu nu se numea degeaba Maracine,el putea sa transforme totul în maracini ,asa ca toate Forțele Întunericului au fost transformate printr o suflare in maracini!Ultima bătălie era intre mine si Zmeul care mi a furat cea mai dragă ființă! Dintr o lovitură l am făcut una cu pământul, am luat prințesa si ne am intors la palat.Aici regele nu mai putea de bucurie ca i am readus fata ,imi spune sa i cer tot ce imi doresc iar profitând de acest moment ,i am spus că imi doresc ca prințesa sa mi fie soață!Regele accepta si pana seara am făcut si nunta care a durat tre zile si trei nopti!