E seară. Băiatul răscoleşte întruna cu mâinile lui mici prin părul - Caut nişte poezii şi nu le găsesc, răspunse băiatul ruşinat ca văd şi să le culeg din cap, zise mama. - Pai, poeziile numai pe mine mă cunosc, numai eu pot să le Şi dacă vreau să culeg şi eu una? Cum să facem? se roagă - la spune-mi, cu ce vrei tu să fie poezia? întreabă mama, Poate să fie cu luna care se uită la noi pe fereastră? E ca o fe- corect un enunt: ează corect două enunturi ează corect trei enunturi. CUM ȘTIU? Citeşte fragmentul. ? un fragment şi menţio- -ele două fragmente şi men- nitele, el fragmente şi men- itele negru şi cârlionţat al mamei. - Ce-ţi veni? se minună mama. de o faptă rea. idee pud idei el idei. băiatul. luându-l in brate. ct marcile vorbirii pana a II-a, elimi lie de pepene galben. Dar stelele? arile potrivit succe ect. expresiv $ ortografice şi de Seamănă cu sâmburii risipiți când s-a tăiat felia. Acum să potrivim cuvintele... Luna cui să semene? Galbenului pepene! zise băiatul fericit. A ieşit poezia! Acum băiatul s-a vârât sub plapumă și-i povesteşte tatălui secretul. (după Passionaria Stoicescu, Poveste despre cum se face o poezie) i cuvant ouă cuvinte el cuvinte 20 dona Tulos blogica a doua orfologica a 1. Completează enunţurile cu informații din text. • Titlul textului este ............., iar autorul este ........ Personajele care participă la întâmplare sunt Textul este o povestire, pentru că ogica a şase