Răspuns :
Inmultim parantezele, iar in partea dreapta aplicam formula (a+b)²=a²+2ab+b²
x²+3x+x+3≤x²+10x+27
4x-10x≤27-3
-6x≤24
x≥-4⇒x∈[-4,+infinit) Când imparti o inecuatie la un numar negativ, se intoarce semnul de inegalitate.
x²+3x+x+3≤x²+10x+27
4x-10x≤27-3
-6x≤24
x≥-4⇒x∈[-4,+infinit) Când imparti o inecuatie la un numar negativ, se intoarce semnul de inegalitate.
(x+1)(x+3) ≤ (x+5)² + 2
x² + 3*x + x + 3 ≤ x² + 10*x + 25 + 2
x² cu x² se reduc
4*x + 3 ≤ 10*x + 27
-6*x ≤ 24
inmultim relatia cu -1
6*x ≥ -24
x ≥ -4
deci x∈[-4;+infinit)
x² + 3*x + x + 3 ≤ x² + 10*x + 25 + 2
x² cu x² se reduc
4*x + 3 ≤ 10*x + 27
-6*x ≤ 24
inmultim relatia cu -1
6*x ≥ -24
x ≥ -4
deci x∈[-4;+infinit)